Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 3 jaunes d'œufs
- 5 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6ωρ. 45 λεπτ.
Gâteau de semoule
2h 45min
Crème dessert
15 Min
Crème dessert à la vanille
3j 40 menit
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Crème au praliné
2 godz. 20 min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 godz. 15 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Œufs au lait
50min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Œufs au lait au caramel
55 min