Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 3 jaunes d'œufs
- 5 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 750 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Crème express chocolat-vanille
20min
Œufs au lait au caramel
55min
Crème dessert à la vanille
1sa 25 dk
Semoule au chocolat
50min
Œufs au lait au citron
5h
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Crème dessert à la vanille
3u. 40min
Riz au lait à la vanille (Pour les grands et les tout-petits)
40min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Riz au lait crémeux
1h 15min