Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de café en grains
- 1000 g de lait
- 150 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 30 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 849 kJ / 201.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 60.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème express chocolat-vanille
20 dk
Crème renversée au café
2h
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au caramel
1sa
Crème caramel
3h
Œufs au lait et à la vanille
5sa
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Crème au praliné
2h 20min
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Crème au chocolat, gelée de café
2h 25 min.
Crème catalane
4 godz. 25 min