Sauce madère

Sauce madère

2.8 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
500 g

Składniki

  • 20 g de beurre doux
  • 30 g de farine de blé
  • 1 feuille de laurier
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 300 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 30 g de madère
  • 2 échalotes
  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Sód 231.6 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 2226.1 kJ / 532.1 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...