Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux
- 30 g de farine de blé
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 30 g de madère
- 2 échalotes
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2226.1 kJ / 532.1 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 231.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Chausson à la confiture de prunes
1u.
Filet mignon de porc, pommes de terre, brocoli et sauce moutarde
1 Std. 5 Min
Pain de poisson à l'avocat sans lactose
2u.
Sauté de porc au caramel et choux de Bruxelles
1u.
Cabillaud au chorizo
35min
Chouquettes du goûter
35min
Sot-l'y-laisse au cidre
55min
Beurre d'escargot
10min
Sauce piquante
35min
Rognons de veau sauce madère
20min
Flan sans pâte
6u.