Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux
- 30 g de farine de blé
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 30 g de madère
- 2 échalotes
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2226.1 kJ / 532.1 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 231.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rognons de veau sauce madère
20 min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3 Std. 20 Min
Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud
1 godz. 45 min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Sauce piquante
35min
Beurre d'escargot
10min
Far breton aux pruneaux
1h
Terrine aux deux poissons
1h
Cannelés bordelais
13 Std. 30 Min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min