Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cerises, dénoyautées
- 1 noisette de beurre, pour le plat
- 125 g de lait entier
- 30 g de farine de blé (T 80)
- 2 œufs
- 5 g d'extrait de vanille
- 1 pincée de sel
- 12 g de sucre de canne complet non raffiné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1 godz. 15 min
Tarte aux cerises briochée
3h 25 min
Clafoutis aux cerises
50min
Gâteau léger aux pommes
1 godz.
Compotée de rhubarbe et biscuits à l'amande
1h 25min
Clafoutis figues-amandes
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min