Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de blé
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 60 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 390 g de lait
- 80 g de beurre doux, en morceaux
- 2 c. à soupe de pâte de speculoos
- 2 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 gousse de vanille
- 60 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.1 kJ / 740.2 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.2 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 187 mg
Alternatywne przepisy
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Sablés viennois
45min
Muffins façon pizza
35 Min
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Brioches roulées salées
4h 45min
Chouquettes du goûter
35 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h