Würzige Kürbissuppe

Würzige Kürbissuppe

4.5 73 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Kürbissuppe
  • Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
    100 g
  • Weißwein (z.B. Riesling, trocken)
    200 g
  • Schalotten
    2
  • Butter
    30 g
  • Hokkaido-Kürbis mit Schale, in Würfeln (3 cm)
    400 g
  • Geflügelfond hell
    400 g
  • Sahne
    200 g
  • Sternanis
    1
  • Garnelen, roh, mit Kopf und Schale (möglichst Wildgarnelen)
    4
  • Ingwer, frisch gerieben
    10 g
  • Erdnusscreme
    60 g
  • Tandoori-Paste gelb
    25 g
  • Reiswein (Mirin)
    50 g
  • Erdnussöl
    40 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer aus der Mühle
    ¼ TL
Topping und Fertigstellung
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Erdnussöl
    2 EL
  • Erdnuss, geröstet, gesalzen
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 2517 kJ / 601 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...