
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbissuppe
- 100 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 200 g Weißwein (z.B. Riesling, trocken)
- 2 Schalotten
- 30 g Butter
- 400 g Hokkaido-Kürbis mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 400 g Geflügelfond hell
- 200 g Sahne
- 1 Sternanis
- 4 Garnelen, roh, mit Kopf und Schale (möglichst Wildgarnelen)
- 10 g Ingwer, frisch gerieben
- 60 g Erdnusscreme
- 25 g Tandoori-Paste gelb
- 50 g Reiswein (Mirin)
- 40 g Erdnussöl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer aus der Mühle
Topping und Fertigstellung
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 EL Erdnussöl
- 2 EL Erdnuss, geröstet, gesalzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 601 kcal / 2517 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchsuppe mit Lachs
30 min
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Suppe
40 min
Spargelcremesuppe
45 min
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35 min
Sellerie-Petersilienwurzel-Püree
45 min
Maronencremesuppe
1 godz. 30 min
Winterliche Karottensuppe mit gebackenem Wachtelei
55 min
Kürbis-Kokos-Suppe
35 min
Kokos-Möhren-Suppe mit Garnelen
35 min