Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g aubergine, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 30 g pine nuts
- 100 g roasted red peppers, preserved
- 150 g feta cheese, crumbled
- 50 g Greek yoghurt
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 933.2 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 496.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 dk
Mushroom Wellington
2 godz. 20 min
Sumac-spiced Houmous
5 dk
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 dk
Raspberry Turnovers
2 Std.
Pasta alla Nerano
40 dk
Cheese Omelet with Spinach
25 dk
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1sa 15 dk
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24 Std.
Carrot and Sesame Burgers
1sa 15 dk