Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g aubergine, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 30 g pine nuts
- 100 g roasted red peppers, preserved
- 150 g feta cheese, crumbled
- 50 g Greek yoghurt
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 933.2 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 496.4 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Black Bean and Avocado Wrap
15 Min
Furikake Seasoning
1 godz. 5 min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 Std.
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min
Raspberry Turnovers
2h
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 Min