Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g plain flour
lub wholemeal flour - 80 g water, ice cold
- 220 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 pinches ground nutmeg, to taste
- 1 ¼ - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
-
80
g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
lub Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) - 80 g shallots, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves
- 2 garlic cloves
-
400
g fresh mushrooms (e.g. chanterelles, boletes, oyster mushrooms), sliced
lub fresh button mushrooms, sliced - 80 g double cream
- 3 - 4 pinches ground black pepper, to taste
- 1 medium egg, lightly beaten, for brushing
- fresh thyme leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3680.1 kJ / 879.6 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 987.1 mg
Alternatywne przepisy
Orange Chiffon Cake
1 godz. 15 min
Onion Pie
2 godz.
Shakshuka
50min
Quick and Spicy Black Beans
Brak ocen
Focaccia
3 Std.
Bern-style Rösti (TM5)
40min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Mushroom pastry
45min
Paneer Tikka Pizza
2 godz.
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Mini Mushroom Galettes
1h 55 min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 godz. 15 min