![Buckwheat and Asparagus Risotto Buckwheat and Asparagus Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6e43b1ff8429c475c9cf6df2f5df807e/Derivates/a5282a232266ef4664da7b8ca77c9e8ae4126926.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat, and Asparagus and Parmesan Shavings
- 70 g buckwheat
- 200 g water, plus extra for soaking
- 10 g salt
- 3 green asparagus
- 30 g Parmesan cheese
- 10 ice cubes
Pine Nut Oil and Toasted Pine Nuts
- 60 g pine nuts
- 50 g sunflower oil
Pickled Asparagus
- 50 g caster sugar
- 150 g vinegar
- 100 g water
- 3 green asparagus
Asparagus Jus
- 200 g green asparagus, cut in pieces (2 cm)
- 65 g liquid vegetable stock
- 65 g double cream
Finalisation
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g mascarpone
- 50 g unsalted butter, diced
- 3 green asparagus, cut in small pieces (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3113 kJ / 750 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1280 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40 мин.
Mushroom Carpaccio (TM6)
25min
Amaranth Crispbread
1h 15min
Rabbit Stew with Sweet Potato Purée
1 godz.
Beetroot salad
10min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Red Cabbage and Chicken Salad
40 мин.
Sweet beet
10min
Tuna Niçoise Toasts
3ч.
Multivitamin Vegetable Shots
10min
Avocado and Basil Dressing
10min