![Stewed Pork Belly With Rose Wine Stewed Pork Belly With Rose Wine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/560C878D-68B9-4212-BCBD-0E32A1D45759/Derivates/e422b244-1f5e-43d7-80c5-306c682fd221.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork belly, with skin, cut in strips (3 cm width)
- 700 g water
- 2 tbsp light soy sauce
- 2 tbsp first draw soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 4 stalks spring onions, white part only, cut in 5 cm length
- 20 g garlic cloves
- 40 g fresh ginger, cut in slices
- 150 g shallots
- 20 g lump sugar
- 60 g Chinese rose essence wine (mei gui lu)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2849 kJ / 681 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Sweet and sour pork ribs
40min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Pineapple Pork Ribs
1hod. 10min
Green Chillies With Pork Belly
25 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min