![Riso e lenticchie Riso e lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19b021bb-3249-456f-9819-d65835b4bede/Derivates/44a7530d-8749-416c-9af8-c2998ce05873.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale
- 400 g di lenticchie secche
- 100 g di riso Parboiled
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 15 g di aceto
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle a fette (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pentolata di riso e zucca
50min
Pasta e piselli
35min
Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta
35min
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35min
Riso e crema di ceci
40 分钟
Risotto alla crema di spinaci
40 分钟
Pasta patate e provola
55min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e ceci (TM6)
40 分钟
Pasta e fagioli cannellini
40 分钟
Pasta e lenticchie
50min