Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale
- 400 g di lenticchie secche
- 100 g di riso Parboiled
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 15 g di aceto
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolle a fette (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min.
Pasta e ceci (TM6)
40 min.
Pasta e lenticchie
50 min.
Pasta e piselli
35min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min.
Pasta e fagioli cannellini
40 min.
Riso e crema di ceci
40 min.
Pasta patate e provola
55 min.
Pasta ceci e pancetta (Bimby Friend)
45 min.
Pasta con lenticchie rosse e salsiccia
35min
Pentolata di riso e zucca
50 min.
Minestra di riso e ceci
30min