Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolla dorata in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e sgranata
- 60 g di vino bianco secco
- 50 g di passata di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 320 g di pasta all'uovo secca tipo gramigna
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241.8 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1334.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 Min
Risotto alla carbonara
2 godz.
Spaghetti alla checca
40 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 Min
Pasta alla carcerata
30 Min
Bortellina
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 Min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 Min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min