![Gramigna alla salsiccia Gramigna alla salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e4a3da2abfa4535181ceae209440cfd/Derivates/73f031ac1766de82d7a4a8732da8517571745d58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolla dorata in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia fresca di maiale, spellata e sgranata
- 60 g di vino bianco secco
- 50 g di passata di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 2 pizzichi di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 320 g di pasta all'uovo secca tipo gramigna
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3241.8 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1334.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 Min
Frittata di linguine
35 Min
Mondeghili
40 min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20 min
Bortellina
30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Pasta alla carcerata
30 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min