![Frittata di agretti Frittata di agretti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18d4e454746c5b1b1ec336ca36e92f93/Derivates/06e3c435c6efa52f8b95a181890df6e8b54694b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di agretti puliti, a pezzi
- 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 scalogno a metà
- 40 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 6 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 551.7 kJ / 131.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 414.6 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2 Std.
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 min
Sformatini di agretti
1 godz.
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Pasta agretti e ricotta
45 min
Torta salata asparagi e provola
1 godz. 30 min
Finocchi gratinati
30 min
Contorno di cavolo nero
20 min
Contorno di agretti
40 min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min