Vincisgrassi

Vincisgrassi

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Preparazione
  • 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Pasta all'uovo
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Ragù con frattaglie
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 100 g di pancetta a listarelle o cubetti
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di carne trita di manzo
  • 200 g di carne trita di maiale
  • 200 g di fegatini di pollo e durelli, a tocchetti
  • 100 g di vino bianco secco
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 100 g di brodo di carne
    100 g di acqua, calda + ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 484.5 kcal / 2027.3 kJ
Białko 31.3 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 779.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...