Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di mare
- 35 g di porro (la parte bianca)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 100 g di pesce misto per zuppa
- 50 g di calamari freschi, i ciuffi
- 50 g di seppie a rondelle
- 1 capesanta, senza corolla
- 75 g di passata di pomodoro
Besciamella
- 250 g di latte intero
- 20 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 125 g di pasta fresca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 5251 kJ / 1255 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 115.8 g
- Tłuszcz
- 61.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 228.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie al sugo di pesce
1h
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50 Min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Tagliolini al sugo di spada
30min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Fusilli risottati alle seppie
40p
Lasagne pesce e verdure
1 Std. 50 Min
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2h
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min
Penne al ragù di polpo
1h
Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo
50 Min