Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di mare
- 35 g di porro (la parte bianca)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 100 g di pesce misto per zuppa
- 50 g di calamari freschi, i ciuffi
- 50 g di seppie a rondelle
- 1 capesanta, senza corolla
- 75 g di passata di pomodoro
Besciamella
- 250 g di latte intero
- 20 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 125 g di pasta fresca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 5251 kJ / 1255 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 115.8 g
- Tłuszcz
- 61.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 228.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini con le canocchie
35min
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50 min.
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40 min.
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25 godz. 55 min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Lasagna di mare con pesto di prezzemolo
1h
Ravioli di ricotta e asparagi con riccioli di tuorlo (senza glutine)
2h
Insalata di mare in vasetto
50 min.
Tagliolini al nero di seppia con sugo ai gamberi
1h 10 min.
Trofie al sugo di pesce
1h
Lasagne al radicchio
2h
Lasagne pesce e verdure
1hod. 50min