![Minestra di fregola con le anguille Minestra di fregola con le anguille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e770dd25-c94c-417e-a4cc-b16cabf0b717/Derivates/d19bf5ee-1a1d-4a3e-b446-66281eb28813.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fregola
- 100 g di farina di semola di grano duro grana fine
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 80 g di semola di grano duro grana grossa
- 1 cucchiaio di acqua
Terminare la preparazione
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 foglia di alloro secca
- 750 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino rosso piccante
- 300 g di anguilla, pulita e a pezzi (4 cm)
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1981.2 kJ / 473.2 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 744.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3 Std.
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Panada sarda
2h 55min
Agnello in umido
1 Std. 20 Min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Zuppa di muscoli
45min
Cinghiale in umido
1h 45min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Malloreddus alla campidanese
3 Std.