Terrina di lasagne ai funghi e carne salada

Terrina di lasagne ai funghi e carne salada

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 4 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (24 x 16 circa)
  • 80 g di Emmental
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 scalogno a metà (20 g circa)
  • 350 g di funghi misti a pezzi
  • 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 15 minuti e strizzati
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 250 g di mascarpone
  • 100 g di carne salada, a striscioline (1 cm circa)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 578.8 kcal / 2421.5 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 47.2 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...