Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (24 x 16 circa)
- 80 g di Emmental
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno a metà (20 g circa)
- 350 g di funghi misti a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 15 minuti e strizzati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di mascarpone
- 100 g di carne salada, a striscioline (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2421.5 kJ / 578.8 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi al basilico e menta con salsa alle zucchine
1 Std. 30 Min
Lasagne asparagi, Culatello e salsa Mornay
2sa
Lasagna ai quattro formaggi
1 Std. 30 Min
Crêpes con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Trofie con verdure alle erbe
40 min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50 min.
Spatzle con burrata e carciofi
50min
Zuppa di lenticchie e chorizo (Bimby Friend)
1h
Latte caldo al caramello
25min
Spatzle di cavoletti con speck
1h
Ficelles picardes
1h 25min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1h