Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 granchi, (granciporro) cotti
- 100 g di pane raffermo
- 100 g di latte
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline
- 150 g di cipolla dorata a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 1 limone il succo spremuto fresco
- 4 pizzichi di sale
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, tritato
- 4 cucchiaini di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peoci gratinati
1h
Fegato alla veneziana
35min
Bloody Mary
10 min.
Pepata di cozze
55 min.
Filetti di agnello all'aglio
1h
Zuppa del golfo
1h 30 min.
Fideuá di polpo
1h 10 min.
Involtini primavera
55 min.
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Impepata di cozze con salsa al burro bianco
45 min.
Cacciucco
1h 20min
Gamberi in salsa cocktail
10 min.