![Granchio ripieno Granchio ripieno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/226483.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 granchi, (granciporro) cotti
- 100 g di pane raffermo
- 100 g di latte
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline
- 150 g di cipolla dorata a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 1 limone il succo spremuto fresco
- 4 pizzichi di sale
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, tritato
- 4 cucchiaini di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di agnello con cipolle
55 min
Arcobaleno tortillas
30min
Burro bianco allo champagne
Brak ocen
Zuppetta di mare con crocchette di patate
1 Std. 50 Min
Pollo con purea di patate
1 Std. 15 Min
Zuppa di tagliatelle vietnamita con manzo (Pho bo)
45min
Makroudh
2h
Zuppa di pollo con udon e verdure
1h 45min
Polpettone di coniglio e olive taggiasche
40p
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35 Min
Costine di maiale in agrodolce all'orientale
40p
Spezzatino alla salentina
3h 20min