Urządzenia i Akcesoria
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Marynowane żeberka
-
1500 g żeberek wieprzowych, pasków pokrojonych na ok. 5 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g miodu
-
50 g ketchupu
-
50 g słodkiego sosu chili
-
½ łyżeczki chili, mielonego30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
30 g sosu sojowego
-
30 g oleju sezamowego
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego30 g octu ryżowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1500 g wody
Ananasowy pudding z tapioki
-
130 g tapioki, drobnej
-
400 g gorącej wody
-
340 g kawałków ananasa, z puszki odsączonego (1 puszka, syrop zachować)
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
400 g mleczka kokosowego
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Surówka z kapusty i kiełków
-
400 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g kiełków słonecznika80 - 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
40 g majonezu
-
40 g słodkiego sosu chili
-
1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka octu ryżowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego
Sos
-
60 g słodkiego sosu chili
-
½ łyżeczki chili, mielonego30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
40 g sosu sojowego
-
40 g miodu
-
40 g ketchupu
-
10 g oleju sezamowego
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 g octu ryżowego
Gotowanie ryżu i pieczenie żeberek
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
300 g ryżu jaśminowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2105.5 mg
Białko
48.5 g
Kalorie
5959.6 kJ /
1424.4 kcal
Tłuszcz
82.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
30.1 g
Węglowodany
115.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Kurczak po koreańsku
30 min