
Urządzenia i Akcesoria
Włoska sałatka makaronowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
pomidorków koktajlowych250 g
-
mozzarelli mini odsączonej z zalewy125 g
-
wody1500 g
-
soli2 łyżeczki
-
bazylii, świeżej tylko liście, pokrojone w paski5 gałązek
-
makaronu, suchego, krótkiego np. maccheroni, farfalle250 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
octu balsamicznego20 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego30 g
-
musztardy łagodnej, np. miodowej, delikatesowej10 g
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460.7 kcal /
1927.5 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
1410.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6)
1 godz. 10 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z preclami
30 min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 godz.
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Wrapy caprese
10 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Sałatka "Abecadło"
30 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Zapiekanka makaronowa
45 min