
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
170 g ryżu białego
-
75 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
-
50 g bułki tartej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
25 liści bazylii, świeżych
-
20 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
panierka panko ilość do panierowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
149.5 kcal /
625.4 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
11.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
392.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska