Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

4.1 99 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk

Składniki

  • 1200 g wody
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 170 g ryżu białego
  • 75 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
  • 50 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 25 liści bazylii, świeżych
  • 20 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
  • mąka pszenna ilość do panierowania
  • panierka panko ilość do panierowania
    bułka tarta, ilość do panierowania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 149.5 kcal / 625.4 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 392.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...