Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
-
1 ½ łyżeczki soli
-
170 g ryżu białego
-
75 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
3 jajka (w tym dwa roztrzepane)
-
50 g bułki tartej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
25 liści bazylii, świeżych
-
20 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
bułka tarta, ilość do panierowaniapanierka panko ilość do panierowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
392.3 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
625.4 kJ /
149.5 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min