Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g koperku, świeżego
- 40 g cebul perłowych, marynowanych, odsączonych z zalewy
- 60 g korniszonów, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 200 g oleju rzepakowego
- 1 jajko, w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g musztardy Dijon
- 1 czubata łyżeczka curry, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2077.2 kJ / 496.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 54.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 574.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekane nachos z czterema dipami
40min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Słodki sos mango z chili
50 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2h 40min
Sos sriracha-mayo
5min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 godz. 30 min
Sos Reuben
10min
Pikle z krojonej cebuli (TM6)
48 godz. 45 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 Min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40min