Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
380 g
Składniki
-
5 g koperku, świeżego
-
40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
200 g oleju rzepakowego
-
1 jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
574.4 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2077.2 kJ /
496.4 kcal
Tłuszcz
54.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 Min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 Min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 Std. 30 Min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 Std.
Lemoniada brzoskwiniowa
5 Min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 Min
Sos Reuben
10 Min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 Std. 45 Min
Konfitura z boczku i cebuli
25 Min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 Min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Sos ranczerski
2 Std. 15 Min