Sos duński
TM5 TM6

Sos duński

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 5 g koperku, świeżego
  • 40 g cebul perłowych, marynowanych, odsączonych z zalewy
  • 60 g korniszonów, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 200 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko, w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g musztardy Dijon
  • 1 czubata łyżeczka curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2077.2 kJ / 496.4 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
2.6 g
Tłuszcz
54.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
574.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy