Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci

Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci

4.6 239 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpettine di spinaci
  • di acqua
    500 g
  • di foglie di spinaci freschi lavate (peso netto)
    300 g
  • di Emmental a pezzi
    80 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    40 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • uovo
    1
  • di latte
    30 g
  • di pangrattato
    70 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema di cannellini
  • scalogno a metà
    1
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • di carota pelata e a pezzi
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • peperoncino piccante fresco
    ½
  • di fagioli cannellini in scatola sciacquati (peso sgocciolato)
    400 g
  • di acqua
    450 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432.5 kcal / 1810 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 33.4 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1246.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...