Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettine di spinaci
- 500 g di acqua
- 300 g di foglie di spinaci freschi, lavate (peso netto)
- 80 g di Emmental a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo
- 30 g di latte
- 70 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
Crema di cannellini
- 1 scalogno a metà
- 30 g di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ peperoncino piccante fresco
- 400 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati (peso sgocciolato)
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1810 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1246.2 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50 dk
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 dk
Burger di ceci e verdure
40 Min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1sa
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 dk
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 dk
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 dk
Burger di barbabietola
1sa
Zuppa di ceci e zucca, polpettine di pollo e spinaci con salsa allo yogurt
1 Std. 50 Min
Polpettone di ceci e spinaci
1sa 30 dk
Galette integrale alle verdure
1sa 30 dk