Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
TM6

Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta

4.5 (53 oceny)

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 60 g di porro a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
  • 600 g di cimette di cavolfiore
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 fette di pancetta a fette
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
969.8 kJ / 231.8 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
16.2 g
Tłuszcz
14.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
5.2 g
Sód
715.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy