Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 60 g di porro a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 600 g di cimette di cavolfiore
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pancetta a fette
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 969.8 kJ / 231.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 715.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Vellutata di patate e zucca
50 Min
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40 Min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Vellutata di carote con omelette
30 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Crema di verdure invernale
50 Min
Polpette di fave e pecorino
40 Min
Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur
1h
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h