Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de bonbons au caramel dur, type Werther's original
- 200 g de mascarpone
- 250 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 sachet de levure chimique
- 1 c. à soupe de caramel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 795 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7h
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Petits flans pâtissiers
1h 15min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3u. 45min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4 Std. 15 Min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Manguier
5h
Minicannelés au chocolat
13 Std.
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30min
Gâteau magique au chocolat blanc
3h 15min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30 min
Délice au Carambar
2h 30min