Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de bonbons au caramel dur, type Werther's original
- 200 g de mascarpone
- 250 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 sachet de levure chimique
- 1 c. à soupe de caramel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 795 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 Min
Cheesecake fraise-ricotta
1h
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1h 50 min
Flan aux fruits rouges
1h
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3 godz. 15 min
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24 Std.
Gâteau magique au chocolat blanc
3 godz. 15 min
Gâteau magique aux framboises
3 godz. 15 min