Eiersalat mit Putenbrust

Eiersalat mit Putenbrust

4.6 193 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Eier
    6
  • Cornichons abgetropft, Sud aufgefangen
    80 g
  • Mayonnaise (siehe Tipp)
    150 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    10 g
  • Putenbrust-Aufschnitt in Stücken
    200 g
  • Salz nach Geschmack
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    ½ - ¾ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Senf
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 1351 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...