Geschmorte Ochsenbäckchen

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl zum Braten
  • Ochsenbäckchen in Stücken (ca. 5 cm)
    900 g
  • Pfeffer zum Würzen
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Rotwein, trocken
    360 g
  • Rinderfond
    950 g
  • Wacholderbeeren
    2
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Würfeln (5 mm)
    100 g
  • Champignons geviertelt oder geachtelt
    150 g
  • Speisestärke
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 591.8 mg
Białko 33.7 g
Kalorie 2410.5 kJ / 576 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...