Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus

Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus

4.5 66 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

Tomaten-Mandel-Hummus
  • Kichererbsen, aus der Dose mit Sud
    310 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    200 g
  • Wasser, kalt
    150 g
  • Mandelmus
    50 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
Linsenfalafeln
  • rote Linsen, getrocknet
    300 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Oregano abgezupft
    ½ Bund
  • Haferflocken
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pul Biber
    1 TL
  • Rote-Bete-Saft
    600 g
    600 g Gemüsebrühe, flüssig
  • Öl zum Frittieren
  • Joghurt, 1,5% Fett (opcjonalnie) zum Beträufeln
  • Mandeln, geröstet, ungesalzen (opcjonalnie) grob gehackt, zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 736 mg
Białko 18 g
Kalorie 1599 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...