
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomaten-Mandel-Hummus
- 310 g Kichererbsen, aus der Dose mit Sud
- 200 g getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
- 150 g Wasser, kalt
- 50 g Mandelmus
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 Knoblauchzehe
Linsenfalafeln
- 300 g rote Linsen, getrocknet
- 2 Zweige Rosmarin abgezupft
- ½ Bund Oregano abgezupft
- 30 g Haferflocken
- 1 TL Salz
- 1 TL Pul Biber
-
600
g Rote-Bete-Saft
lub 600 g Gemüsebrühe, flüssig - Öl zum Frittieren
- Joghurt, 1,5% Fett zum Beträufeln (opcjonalnie)
- Mandeln, geröstet, ungesalzen grob gehackt, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 382 kcal / 1599 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 736 mg