Veganer-Kürbis-Flammkuchen

Veganer-Kürbis-Flammkuchen

3.7 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Weizenmehl Type 550
    250 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ½ TL
Topping und Fertigstellung
  • Datteln, entsteint
    100 g
  • Cashewkern
    100 g
  • Rucola
    20 - 30 g
  • Hokkaido-Kürbis in Stücken
    400 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Madras-Curry-Pulver
    5 g
  • vegane Frischkäse-Alternative
    150 g
  • Agavendicksaft
    20 g
  • Feigen frisch, in Scheiben oder geviertelt
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 610 mg
Białko 17 g
Kalorie 2845 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...