
Urządzenia i Akcesoria
Veganer-Kürbis-Flammkuchen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 Portionen
Składniki
Teig
-
Weizenmehl Type 550250 g
-
Olivenöl30 g
-
Wasser120 g
-
Salz½ TL
Topping und Fertigstellung
-
Datteln, entsteint100 g
-
Cashewkerne100 g
-
Rucola20 - 30 g
-
Hokkaido-Kürbis in Stücken400 g
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Zitronensaft10 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Madras-Curry-Pulver5 g
-
vegane Frischkäse-Alternative150 g
-
Agavendicksaft20 g
-
Feigen frisch, in Scheiben oder geviertelt100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
680 kcal /
2845 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
610 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy