Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Weizenmehl Type 550
- 30 g Olivenöl
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
Topping und Fertigstellung
- 100 g Datteln, entsteint
- 100 g Cashewkerne
- 20 - 30 g Rucola
- 400 g Hokkaido-Kürbis, in Stücken
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 10 g Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 5 g Madras-Curry-Pulver
- 150 g vegane Frischkäse-Alternative
- 20 g Agavendicksaft
- 100 g Feigen, frisch, in Scheiben oder geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sellerie-Möhren-Suppe mit Kräuteröl
45min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Zucchini Minz Suppe
30min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Grüne Spargelsuppe mit Pinienkernen
1h 10min
Dinkelhack-Zucchinipäckchen vom Grill
1h 10min
Schwarzwälder Kirschtorte
4 godz.
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
30min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1u. 15min
Vegane Paprika-Tomaten-Suppe mit Cashewcreme
2u. 30min
Klassischer Käsekuchen
4 godz.