Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese

Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese

4.3 67 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Stücke

Składniki

Samosas und Auberginen-Linsen-Bolognese
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
    60 g
  • grüne Linsen, getrocknet
    150 g
  • Aubergine in Würfeln (3 cm)
    300 g
  • Rotwein, trocken
    80 g
  • stückige Tomaten
    200 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
    1 Pck.
Joghurt-Minz-Dip
  • Minzblätter
    10 g
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    300 g
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 354 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...