Café-de-Paris-Butter

Café-de-Paris-Butter

4.4 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
20 Portionen

Składniki

  • frische Petersilienblätter
    25 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    25 g
  • Majoran abgezupft
    3 Zweige
  • Dill
    5 g
  • frische Thymianblättchen
    5 g
  • Basilikumblätter, frisch
    10 g
  • Ketchup
    30 g
  • Senf
    15 g
  • Kapern
    15 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Sardellenfilets, in Öl
    5
  • Branntweinessig
    1 TL
  • Cognac
    2 TL
  • Sherry (opcjonalnie)
    1 TL
  • Weinbrand (opcjonalnie)
    1 TL
  • Worcester-Sauce
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Curry
    1 ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Zitronensaft
    5 g
  • geriebene Orangenschale
    ½ TL
  • Orangensaft
    15 g
  • Salz
    8 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Butter weich
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 187 mg
Białko 1 g
Kalorie 792 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...