Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup

Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup

4.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
10 Portionen

Składniki

Schoko-Chili-Eis
  • Zucker
    150 g
  • Chilischote, rot, getrocknet
    1
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Eigelb
    8
  • Kakaopulver, ungesüßt
    40 g
  • Milch
    620 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Sahne
    620 g
Whiskey-Sirup und Fertigstellung
  • Whiskey (z. B. Jack Daniel's oder Jim Beam)
    120 g
  • Zucker
    100 g
  • Wasser
    20 g
  • Ahornsirup (opcjonalnie)
    30 g
    30 g Honig
  • Salz
    2 Prisen
  • Zimt, gemahlen
    2 Prisen
  • Vanilleextrakt
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 485 kcal / 2027 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 147 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...