
Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
10 Portionen
Składniki
Schoko-Chili-Eis
-
Zucker150 g
-
Chilischote, rot, getrocknet1
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
-
Eigelb8
-
Kakaopulver, ungesüßt40 g
-
Milch620 g
-
Salz¼ TL
-
Sahne620 g
Whiskey-Sirup und Fertigstellung
-
Whiskey (z. B. Jack Daniel's oder Jim Beam)120 g
-
Zucker100 g
-
Wasser20 g
-
Ahornsirup (opcjonalnie)30 g
-
Salz2 Prisen
-
Zimt, gemahlen2 Prisen
-
Vanilleextrakt½ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
485 kcal /
2027 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
147 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Mmmhh, cremig!
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy