Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat

Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat

4.3 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl
    250 g
  • Wasser
    1700 g
  • Eier
    6
  • Parmesan davon 30 g in Stücken und 30 g gehobelt
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronensaft
    60 g
  • Senf
    2 TL
  • Worcester-Sauce
    2 TL
  • Eigelb sehr frisch
    2
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben (5 mm)
    1000 g
  • Milch
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • Trüffelsauce (z. B. Salsa Tartufata)
    20 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Babyspinat, frisch
    200 g
  • Trüffel, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 799 kcal / 3344 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...