Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g bunter Pfeffer
- 1700 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 600 g Roastbeef
- Meersalz zum Würzen
- 25 g Butter
- Pfeffer zum Würzen
- Öl zum Braten
Sauce Tartare
- 20 g Kapern, abgetropft
- 100 g Cornichons
- 3 Eier, hart gekocht, halbiert
- 150 g Schmand
- 150 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 5 g Worcester-Sauce
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirschrücken mit Cranberry-Kompott, Pilz-Knödeln und Kürbis
2 godz. 30 min
Chowder
45min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
45min
Vitello Tonnato
48 Std.
Kalbsfilet sous-vide mit Apfel- und Kartoffelchips
5u.
Rib Eye mit Béarnaise
1 godz. 50 min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Café-de-Paris-Butter
4 Std. 10 Min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1h 25min
Lachs mit Wasabi-Sesamkruste und Gurkensalat
25min
Ochsenbäckchen
5u.