Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Orangen, unbehandelt
- 120 g Zucker
- 30 g Orangenlikör (z. B. Grand Marnier®)
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1467 kJ / 350 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaffee-Sabayon
10min
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2 godz. 20 min
Eierlikör-Sabayon
15 dk
Gebrannte Eierlikörcreme
1ωρ. 15 λεπτ.
Vanille-Zabaglione
15 dk
Zabaione mit Katzenzungen
1 Std.
Weincreme
5 Std. 40 Min
Zabaglione al Prosecco
15 dk
Klassische Zabaglione
15 dk
Zabaglione
15 dk
Limoncello-Creme
5sa
Zitronencreme
10h