Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basmati Rice
- 1300 g water
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 30 g olive oil
- 300 g basmati rice
Pollock in Champagne Sauce
- 6 pollock fillets, (approx. 150 g each)
- 2 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- 40 g shallots, halved
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 100 g water
-
170
g Champagne
lub white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco) - 3 Tbsp double cream
- 5 egg yolks, from medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3449.7 kJ / 824.5 kcal
- Białko
- 71.2 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1177.9 mg
Alternatywne przepisy
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 godz. 10 min
Piri Piri Chicken with Pickled Curry Beans
3h
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
5h 30min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2h
Sicilian Prawn Salad
40 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7u. 10min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min
Steak au Poivre
20 min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 godz. 20 min
Devilled Chicken with Coleslaw
1 godz. 45 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 min