Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 makrut lime leaves
- 2 fresh green chillies
- 2 shallots, halved
- 1 tsp palm sugar
- 400 g white fish fillets (e.g. cod or haddock), cut in pieces
- 10 g fish sauce
- 3 Tbsp red curry paste
- 1 medium egg
- groundnut oil, for frying
- 2 limes, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 229 kJ / 55 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1h 40min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55min
Thai red curry paste
10min
Thai Green Curry Paste
15min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Thai Burger
35min
Seafood Laksa
25min
Green Curry Chicken
55min
Prawn Bhuna
30 min
Keralan Fish Curry
30 min