Prawn Saganaki with Feta

Prawn Saganaki with Feta

4.5 139 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • onions quartered
    150 g
  • olive oil
    50 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • water
    200 g
  • mint leaves
    5
  • sugar
    1 tsp
  • dried oregano
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • prawns, raw, peeled, deveined deveined
    24
  • feta cheese diced (2 cm), plus extra crumbled for garnishing
    200 g
  • fresh flat-leaf parsley roughly chopped leaves only, for garnishing
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408 kcal / 1716 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...