![Prawn Saganaki with Feta Prawn Saganaki with Feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B13A4FD3-462E-424F-AB87-EA9EFD7FCC3D/Derivates/b7e4a2b7-ea5b-4f2f-b538-e9e0acf2e939.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 5 mint leaves
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 24 prawns, raw, peeled, deveined, deveined
- 200 g feta cheese, diced (2 cm), plus extra crumbled for garnishing
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Prawn saganaki with feta
35 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Prawn Saganaki
35 min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min