Wersje kompatybilne
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g stale bread, broken in pieces
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g parsnips, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g pancetta, finely diced
- 20 g unsalted butter, at room temperature
- 8 scallops, large, coral removed
- 2 Tbsp oil
- lemon juice, freshly squeezed, for serving
- fresh thyme leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978.6 kJ / 233.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 556.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Béarnaise Sauce
20 min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Prawn Cocktail
15 min