![Squid with Ginger and Soy Squid with Ginger and Soy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48942df2cc8790cede1ca72dd89f8d75/Derivates/3f73a49605c777dc44e3ea0c550c333ac94e83d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sugar
- 5 g dried chillies
- 50 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 50 g Shaoxing rice wine
- 450 g water
- 1 Chinese braising spice bag (approx. 15 g) (see tip)
- 1 tsp Sichuan pepper
- 400 - 500 g whole squid, medium (6-8 squid), gutted, washed (see tip)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723.9 kJ / 173 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 715.1 mg
Alternatywne przepisy
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min
Stir-Fried Vegetables (TM5 Metric)
10 min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Stir-fried Clams
35 min
Kung Pao Prawns
45 Min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 Min
Char Kway Teow
15 Min