Squid with Ginger and Soy

Squid with Ginger and Soy

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • sugar
    20 g
  • dried chillies
    5 g
  • light soy sauce
    50 g
  • oyster sauce
    30 g
  • Shaoxing rice wine
    50 g
  • water
    450 g
  • Chinese braising spice bag (approx. 15 g) (see tip)
    1
  • Sichuan pepper
    1 tsp
  • whole squid, medium (6-8 squid), gutted, washed (see tip)
    400 - 500 g
  • fresh coriander leaves for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 173 kcal / 723.9 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 715.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...