Urządzenia i Akcesoria
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
200 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
300 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
1 jajko
-
3 łyżki płatków owsianych, błyskawicznych
-
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
3 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 - 3 liście bazylii, świeże
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
3 łyżki oleju
-
6 żółtek
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
644.7 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
993.7 kJ /
237.5 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min