Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jabłka, kwaśne, np. Jonagold (ok. 200 g każde)
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g płatków kukurydzianych
- 55 g erytrytolu (patrz wariant)
- 20 g rodzynek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 150 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- ½ laski wanilii, tylko ziarna
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 880.4 kJ / 210.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 211.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 Std. 10 Min
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1h
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1h
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2h 15min
Granola z marchewką, jabłkiem i jogurtem; Chai latte
55 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1h
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser twarogowy z mango
15 Min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min