Urządzenia i Akcesoria
Pieczone jabłka z twarogiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
4 jabłka, kwaśne np. Jonagold (ok. 200 g każde)
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g płatków kukurydzianych
-
55 g erytrytolu (patrz wariant)
-
20 g rodzynek
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
1 żółtko
-
½ laski wanilii tylko ziarna
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
211.2 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
880.4 kJ /
210.4 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2h 15min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Piernikowe trifle z wiśniami
20min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30min
Deser twarogowy z mango
15min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1h 30min
Deser z kaszy manny
20min