Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jabłka, kwaśne, np. Jonagold (ok. 200 g każde)
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g płatków kukurydzianych
- 55 g erytrytolu (patrz wariant)
- 20 g rodzynek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 150 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- ½ laski wanilii, tylko ziarna
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 880.4 kJ / 210.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 211.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z burakami i gruszką
25min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30 min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2 godz. 15 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5 min
Deser twarogowy z mango
15min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25min
Pudding chia z musem jabłkowym
8h 15min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3h 35min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Piernikowy pudding chia
3 Std. 10 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30 min