Urządzenia i Akcesoria
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
Składniki
-
masło do natłuszczenia
Filety z dorsza z ziemniakami i cukinią
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
1 cytryna ekologiczna
-
700 g wody
-
400 - 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
400 - 500 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych (np. ziół prowansalskich, tymianku, koperku)
-
masło do natłuszczenia
-
480 - 800 g filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, 120-200 g każdy)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Muffinki z czekoladą
-
100 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
200 g cukru
-
300 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
300 g mleka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
Masło cytrusowe
-
50 - 80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka anyżu, mielonego (opcjonalnie)
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
55 min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 15 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Łosoś z ryżem, brokułami i sosem koperkowym; Budyń czekoladowy
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min