Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pesto w stylu włoskim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Pesto z bazylii
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g orzechów nerkowca
-
¼ - ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
-
30 g rukoli30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
¼ łyżeczki soli
Gotowanie makaronu i dodatki
-
1000 g wody
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
200 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie kokardek lub muszelek
-
1 opakowanie mozzarelli mini (150 g po odsączeniu)
-
20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
20 zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
½ opakowania rukoli (40-50 g, patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1304.6 mg
Białko
20.4 g
Kalorie
2247.7 kJ /
537.2 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
44.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Wrapy caprese
10 min