Urządzenia i Akcesoria
Kiszone rzodkiewki (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 72 godz. 30 min
2 słoiki
Składniki
-
500 g rzodkiewek (ok. 3 pęczki)
-
2 gałązki koperku, świeżego
-
1 ząbek czosnku przekrojony na pół
-
440 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1232.5 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
118.5 kJ /
28.3 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6, TM7)
45 min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 godz. 30 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Masło kurkowe
1 godz. 5 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min