Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rzodkiewek (ok. 3 pęczki)
- 200 g wody
- 200 g octu jabłkowego
- 70 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka białej gorczycy
- 2 liście laurowe, suszone, małe
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 842.3 kJ / 201.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1850.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 Std. 10 Min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48h 25 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1h 15min
Mizeria do słoików (TM5)
2h 25 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 Std. 45 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48 godz. 30 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48h 25 min
Papryka po chorwacku (TM5)
35 Min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50h
Chrzan tarty podstawowy
10 min