Urządzenia i Akcesoria
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, borówek, porzeczek
-
90 - 120 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
100 g jogurtu naturalnego
-
400 g mleka
-
80 g kaszy jaglanej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1147.9 kJ /
274.4 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serniczki w słoikach
4 godz.
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1 godz. 30 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 godz. 15 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Pudding truskawkowy
2 godz. 35 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Zdrowy kisiel śliwkowy
10 min