Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, borówek, porzeczek
- 90 - 120 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 400 g mleka
- 80 g kaszy jaglanej
-
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
lub 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1147.9 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 78 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1h 30min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Deser twarogowy z mango
15min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1h 30min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3u. 30min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3u. 40min