Urządzenia i Akcesoria
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, borówek, porzeczek
-
90 - 120 g cukru
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
100 g jogurtu naturalnego
-
400 g mleka
-
80 g kaszy jaglanej
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1147.9 kJ /
274.4 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Tiramisu truskawkowe
3 Std. 35 Min
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1 Std. 40 Min
Letnia owsianka brzoskwiniowa
25 Min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 Std. 30 Min
Pudding chia z musem jabłkowym
8 Std. 15 Min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 Std. 10 Min
Pudding czekoladowy z chia
20 Min