Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, borówek, porzeczek
- 90 - 120 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 400 g mleka
- 80 g kaszy jaglanej
-
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
lub 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1147.9 kJ / 274.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 78 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Letnia sałatka makaronowa
30 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2sa 40 dk
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6)
2h 15min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1h 30min
Tarta jeżynowa
3h 30min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 Min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35min
Deser twarogowy z mango
15min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Pudding chia z galaretką borówkową
2h 15min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45min