
Urządzenia i Akcesoria
Wieżyczki z czarnego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
migdałów, blanszowanych40 g
-
wody1350 g
-
czarnych oliwek, bez pestek70 g
-
soli plus 2-3 szczypty1 łyżeczka
-
włoskiego czarnego ryżu (riso Venere)140 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół40 g
-
liści bazylii, świeżych6
-
sera ricotta odsączonego z serwatki200 g
-
awokado dojrzałego, pokrojonego w 0,5 cm półplastry150 g
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428 kcal /
1790.3 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
54.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6)
45 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min