Urządzenia i Akcesoria
Wieżyczki z czarnego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
1350 g wody
-
70 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 łyżeczka soli plus 2-3 szczypty
-
140 g ryżu jaśminowego, czarnego140 g włoskiego czarnego ryżu (riso Venere)
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g pomidorka koktajlowego, przekrojonych na pół40 g pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół
-
6 liści bazylii, świeżych
-
200 g sera ricotta odsączonego z serwatki
-
150 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 0,5 cm półplastry
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.9 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1790.3 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1 godz.
Pesto pistacjowe
10 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.