Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, en morceaux, et un peu plus pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu plus pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 2 oranges
- 2 oeufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 100 g de chocolat fondant, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2049.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 24.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat à l'orange
2 Std. 20 Min
Pâte à pizza rouge avec burrata et aubergines et courgettes rissolées
3h 45min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 Min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Gâteau d'Halloween au potiron
4 Std.
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Sauce béchamel
15 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Lasagne à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Brownies
50 Min
Dessert au yaourt et citron
3 Std. 15 Min
Galette des Rois à la frangipane
50 Min