Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, en morceaux, et un peu plus pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu plus pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 2 oranges
- 2 oeufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 100 g de chocolat fondant, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2049.2 kJ / 491.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 24.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15min
Les gaufres de la foire
3h
Blondies au chocolat et aux noisettes
45 min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Tiramisu sans lactose
12sa 30 dk
Tartelette au chocolat praliné
2h 30min
Monstres de purée de pommes de terre au four
Brak ocen
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat (Métrique)
1h 30 min
Gâteau marbré
2h 10min
Gâteau au citron
2u.
Gâteau vapeur marbré
1h 30 min
Dessert au yaourt et citron
3h 15min