Gâteau renversé à l’ananas

Gâteau renversé à l’ananas

3.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 tranches

Składniki

Nappage
  • 140 g de cassonade
  • 285 g de beurre non salé en dés, à température ambiante
  • 6 - 7 tranches d'ananas en conserve dans leur jus
  • 170 g de sucre à glacer
  • 3 c. à soupe de rhum ambré
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 2 œufs de gros calibre
  • 2 c. à thé de poudre à pâte
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 240 g de farine tout usage

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 108.3 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1714.2 kJ / 409.7 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...